Logo

پایتون

بازنشر مقاله

طراحی اپلیکیشن با پایتون

 

این روز ها برنامه نویسان کار کردن بر روی اپلیکیشن های وب و موبایل را بیشتر ترجیح می دهند. نه اینکه این موضوع به این معنا باشد که طراحی سایت کار رفته باشد، خیر اینطور نیست. اما به طور کلی ساخت “اپلیکشن ها” چه برای وب و چه برای موبایل محبوبیت بسیار زیادی هم بین عموم مردم و هم بین برنامه نویسان پیدا کرده است. حال چگونه با پایتون می توانیم اپلیکیشن موبایلی بسازیم؟ خود پایتون شاید قابلیت های درون سازی برای اپلیکیشن های موبایل را نداشته باشد، اما پکیج هایی مانند Kivy، PyQt و Toga را ارائه می دهد که توسط آن ها ساخت اپلیکیشن با پایتون امکان پذیر می شود. با دات وب همراه باشید تا ببینیم این نوع از طراحی اپلیکیشن چگونه انجام می شود.

اپلیکیشن های اندرویدی اپلیکیشن هایی هستند که به منظور نصب بر روی سیستم های اندرویدی به کار می روند. زبان اصلی برای ساخت اپلیکیشن های اندروید زبان جاوا JAVA است.علاوه برآن زبان ها و فریمرک های دیگری نیز وجود دارد که میتوان برای توسعه اپلیکیشن اندروید استفاده نمود یکی از این فریمورک های فلاتراست که از زبان پایتون پیروی میکند با ما همراه باشید تا از مزایا و معایب طراحی اپلیکیشن با پایتون و فلاترمطلع شویم.

ویژگی های پایتون

توانایی اجرا در هر یک از سیستم عامل های لینوکس ، یونیکس ، ویندوز ، مک و …

برنامه نویسی اندروید با پایتون بسیار ساده است زیرا با ارائه زبانی مفهومی و هدف دار این امکان را ایجاد می کند که برنامه هایی با مقیاس کوچک و بزرگ و بدون محدودیت اجرا کنید.

  • زیادبودن تنوع ابزار
  • انعطاف پذیری و پویایی پایتون باعث لذت بردن کاربران گوگل ، یاهو و آی بی ام شده است.
  • نرخ انتقال و سرعت توسعه بسیار بالا
  • عدم محدودیت در توابع

پایتون در زمینه های مختلفی از جمله آنالیز داده ها ، یادگیری ماشین ، خودکارسازی سامانه ها ، توسعه وب ، واسط های برنامه نویسی ، تحلیل داده های بزرگ در علوم و صنایع و … کاربرد دارد که نمونه های بزرگ استفاده از آنرا هم در بسیاری از جاها دیده ایم.

پایتون چیست؟

می توان با زبان پایتون نیز برای ساخت اپلیکیشن اندرویدی استفاده کرد. پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که در طراحی سایت، وب اپ ها و تحلیل و آنالیز اطلاعات بزرگ، طراحی نرم افزار و تحلیل های علمی به کار می رود.

برای اینکه بتوان اپلیکیشن نوشته شده به زبان پایتون را در محیط اندروید استفاده کنیم راه های گوناگونی وجود دارد. با استفاده از این روش ها اپلیکیشن نوشته شده در پایتون همانند یک اپلیکیشن نوشته شده با جاوا به خوبی کار خواهد کرد. ساخت برنامه اندروید با پایتون می تواند با استفاده از فریم ورک های زیر انجام شود

 

Kivy

تمامی پکیج های نام برده شده نقش به سزایی در ساختن اپ موبایل با پایتون دارند. با این حال، مزایای Kivy تقریبا بیشتر از دیگر پکیج ها می باشد. کیوی نه تنها این امکان را برای شما فراهم می کند که اپلیکیشن شما در تمامی پلتفرم ها بدون هیچگونه مشکلی اجرا شود، بلکه بعد از هر تغییری که شما در کد هایتان ایجاد می کنید نیازی نیست که حتما بار دیگر آن ها را کامپایل کنید. علاوه بر این، می توانید مستقیما از سینتاکس های خود پایتون نیز برای طراحی اپلیکیشن خودتان استفاده کنید.

Kivy برای اولین بار در سال 2011 منتشر شد. این فریم ورک پایتون بر روی سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس و Raspberry Pi قابل اجرا می باشد. وقتی شما یک اپلیکیشن با کیوی می سازید در واقع در حال ساخت یک رابط کاربری طبیعی هستید. به این معنا که با استفاده از این فریم ورک، شما می توانید برای مخاطبان خود تجربه کاربری توام با استفاده آسان از اپلیکیشن تان بدون استفاده از هیچگونه دستورالعمل خاصی به ارمغان بیاورید و بتوانید اپلیکیشنی خوب و منحصر به فرد داشته باشید

PyQt

PyQt یکی از تنظیمات ورژن دوم و سوم پایتون برای اپلیکیشن های کمپانی Qt می باشد و بر روی تمامی پلتفرم هایی که Qt را پشتیبانی می کنند اعم از ویندوز، macOS، لینوکس، IOS و اندروید اجرا می شود. هرکدام از ورژن های PyQt ورژن مخصوص Qt خودش را پشتیبانی می کند. به فرض مثال، PyQt4 از ورژن 4 Qt پشتیبانی می کند. با این حال توصیه می شود برای توسعه اپلیکیشن های جدید حتما از ورژن پنجم PyQt استفاده شود.

PyQt این قابلیت را دارد که کار کراس پلتفرم های فریم ورک اپلیکیشن Qt سی پلاس پلاس و زبان های برنامه نویسی ادغام شده با پایتون را با همدیگر فراخوانی کند و داده های آن ها را با هم تطابق دهد.

Toga

توگا یک ابزار GUI کراس پلتفرم های Python و OS می باشد. توگا می توان یک اپلیکیشن کاملا Native به حساب آورد. می توان اینطور عنوان کرد که توگا یک امکان برای طراحی ظاهر اپلیکیشن می باشد. اینکه منوها دقیقا در کجا ها قرار بگیرند، ویجت ها چگونه عمل کنند و چیدمان آن ها به چه صورت باشد و به طور کلی هدف آن این است که کاربر اپلیکیشن بتواند به بهترین نحو ممکن از امکانات اپلیکیشن استفاده کند و در میان انبوهی ازمنوها گم نشود و بتواند تجربه کاربری خوبی را داشته باشد.

استفاده از توگا در طراحی اپلیکیشن باعث می شود که به طور کلی اپلیکیشن یک ساختار نیتیو به خودش بگیرد و به گونه ای همان رفتاری را داشته باشد که کاربر از یک اپلیکیشن بومی انتظار دارد.

 

معایب برنامه نویسی اپلیکیشن با پایتون

اپلیکیشن های اندرویدی اپلیکیشن هایی هستند که به منظور نصب بر روی سیستم های اندرویدی به کار می روند. زبان اصلی برای ساخت اپلیکیشن های اندروید زبان جاوا JAVA است.علاوه برآن زبان ها و فریمرک های دیگری نیز وجود دارد که میتوان برای توسعه اپلیکیشن اندروید استفاده نمود یکی از این فریمورک های فلاتر است.

استفاده از توگا در طراحی اپلیکیشن باعث می شود که به طور کلی اپلیکیشن یک ساختار نیتیو به خودش بگیرد و به گونه ای همان رفتاری را داشته باشد که کاربر از یک اپلیکیشن بومی انتظار دارد.

نتیجه گیری

بنابراین، زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه برنامه های کاربردی و حرفه ای ایده آل نیست، اما این یک راه قابل قبول برای ایجاد ابزارها و اسکریپت هایی است که مورد استفاده ی کاربران قرار میگیرد .

علاوه بر این، پایتون با سادگی و قابل فهم بودن خود مقدمه ی بسیار خوبی برای برنامه نویسی و کدنویسی برنامه های اندرویدی است که امروزه با استقبال بسیاری از برنامه نویسان تازه کار همراه شده است.

مقالات بیشتر

برند بوک
گرافیک

برند‌بوک(کتابچه برند)چیست؟

برندبوک(کتابچه برند)چیست؟ برند بوک یا کتابچه برند، چکیده‌ای از استراتژی برند است. تمام عناصری که برند شما را تشکیل می‌دهند، از اصول پایه‌ای گرفته (ماموریت،

مدیریت شبکه های اجتماعی

مهمترین قوانین بازاریابی محتوا

استراتژی بازاریابی محتوا نیز مانند هر اقدامی در دنیای وب، دارای قوانین خودش است که اگر آنها را به درستی مورد توجه قرار داده شوند،

به منظور بهبود فرآیند کاری کسب و کار شما پیشنهاد میکنیم از مشاوره رایگان مجموعه ما استفاده کنید